maanantai 21. lokakuuta 2013

Verkkolehti: Viestintä ja mediaosaaminen


3B:n ja 3C:n opiskelijat tutustuivat median maailmaan itsetekemällä

Ruusa Hukkanen, Eveliina Koskinen ja Ilona Pietiläinen 3B

3B ja 3D -luokkien tehtävänä aihekokonaisuuspäivänä oli tutustua viestintään ja mediaosaamiseen. Tämä tapahtui teorian ja käytännöntyöskentelyn avulla. Aamulla paikalla olleet runsaat 15 opiskelijaa kokoontuivat opettajiensa Samuli Laitisen ja Juha-Pekka Frilanderin luokse auditorioon, jonne saapui vieraaksi Varkauden Lehden toimittaja Sari Pietikäinen. Hän kertoi reilun puolen tunnin ajan itsestään ja journalistin työstä. Hän myös antoi neuvoja kirjoittamiseen ja kuvaamiseen, erityisesti siihen, mikä on sopivaa ja mikä ei. Tähän liittyivät myös journalistin eettiset ohjeet. Pietikäinen kertoi osuvasti: "Kaikki mikä on julkista, ei välttämättä ole julkaistavaa."
                    Esityksen jälkeen ryhmäläiset ottivat kamerat ja kynät käteen ja ryhtyivät varsinaiseen työhön: tekemään sarjakuvia, haastattelemaan ihmisiä ja kirjoittamaan lehtijuttuja, valokuvaamaan ja videokuvaamaan. Kaikki tämä tätä verkkolehteä varten. Työskentely sujui hyvin. Laitisella ja Frilanderilla oli homma hanskassa huolimatta muutoksista, joita piti tehdä aamulla. Paikalla olisi nimittäin pitänyt olla 60 opiskelijaa ja suunnitelmat oli tehty sen mukaan. Pikaisessa palaverissa päätettiin osa suunnitelluista tehtävistä jättää pois: twitterseinä ja uutisanalyysi jäisivät toiseen kertaan. 
                    Laitinen kertoi, että paikalla olleiden opiskelijoiden osalta päivän tavoitteet saavutettiin; tavattiin kenties vieraita opiskelijoita haastattelujen yhteydessä ja tutustuttiin median maailmaan tekijän näkökulmasta. Opiskelijat, jotka olivat nukkumassa kotona, menettivät paljon.

Samuli Laitinen seuraamassa opiskelijoiden työskentelyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti