maanantai 21. lokakuuta 2013

Verkkolehti: Kansainvälistä kultturia pohdiskelemassa

Kansainvälistä kulttuuria pohdiskelemassa
 
Varkauden lukiossa mietiskeltiin kansainvälisiä suhteita ja omaa identiteettiä. Aihekokonaisuuspäivä sai jokaisen miettimään omaa kulttuuriaan.
 
Tessa Hirvonen, Eevi Hyvönen, Pia Kojo
 
Varkauden lukiossa käy touhu ja tohina. Syysloman jälkeinen päivä on kaikille raskas, mutta ideoita löytyy aihekokonaisuuspäivää varten. Luokat 1C ja 2C pohtivat kansainvälisesti kulttuuria ja omaa identiteettiään suomalaisena. Opettajat Mirka Oinonen ja Riitta Ropponen kertovat, että tavoitteena on pohtia kulttuuri-identiteettiä tekemällä julisteita suomalaisista ja varkautelaisista, sekä tuottamalla kirjallisia tuotoksia.
     Aihekokonaisuuspäivän aiheet kohdistuivat kansainvälisyyteen, suomalaisuuteen ja varkautelaisuuteen. Kansainvälisyysryhmän opiskelijat oli jaettu pienempiin työpajoihin. Yksi työpajoista pohti rasismia ns. R-kirjan avulla. Aiheina pyöri nettirasismi ja se, keihin rasismi yleensäkin kohdistuu. Kokemuksia jaettiin ryhmissä keskustellen.
     Toinen työpaja käsitteli perinteistä suomalaista suomalaisten ja ulkomaalaisten näkökulmista. Karikatyyrisestä julisteesta mieleen painuivat alkoholin käyttö, makkaran syönti ja Kelan tuilla eläminen. Suomalaista pidetään myös usein epäsiistinä ja huonokäytöksisenä yksilönä.
     Varkautelaisuutta käsiteltiin muutamassa työpajassa. Toinen ryhmä  teki julistetta tyypillisestä Varkautelaisesta. Opiskelijoille tuli varkautelaisista mieleen tehtaassa työskentely, kiinnostus kulttuuria ja urheilua kohtaan, sekä vanha ikä. Toinen varkausryhmistä mietti ”Varkauden aakkosia”. Jokainen aakkonen sai oman merkityksensä. I-kirjaimesta tuli mieleen Iskender ja V-kirjain toi opiskelijoille mieleen vesistöt.
     Opiskelijat olivat tyytyväisiä työskentelyyn. ”Eipähän tarvinnut opiskella”, eräs kakkosluokkalainen naurahtaa.
 
 
2C-luokan oppilaat luovat ajatuksiaan julisteeksi.

Ahkerat toimittajamme Tessa Hirvonen ja Pia Kojo (3B) saivat elää unelmien päivän journalisteina.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti